Nyhedspost - Mar 15, 2020

Image

Den raserende Corona-pandemi sætter verden på den anden ende. Politiske tiltag tvinger os til at blive hjemme - og det er med rigtig god grund.

Det skal vi lytte til og overholde i videst mulige omfang, men vi skal selvfølgelig også forsøge at holde hjulene i gang, for Corona er en fare for både sundheden og hele verdensøkonomien.

Derfor er det vigtigt, at alle har eller får gode muligheder for at arbejde hjemmefra. Der må være adgang til at udføre opgaverne, og møder må kunne tages virtuelt med tale, video eller endda virtuelle tavler.

Det er udfordrende for os alle - måske umiddelbart ikke så udfordrende teknisk, men selve arbejdsmetoden er uvant for mange, og effektiviteten vil ikke være den samme. Det må vi håndtere bedst muligt - og lære bedst muligt af. Som mange ved rummer enhver krise også muligheder - og ikke mindst muligheder for at lære.

Men der er også muligheder, som vi ikke er så glade for ...

Der findes nemlig mange, som vil benytte situationen til at forsøge at tvinge sig adgang, begå cyberkriminalitet mv. Det skal man være meget opmærksom på, og det betyder, at man ikke blot blindt må åbne op for at arbejde hjemmefra og at få adgang til alle data udefra. Man skal huske at have sikkerheden med.

Hos Datalogik er vi sikre på, at vi kommer til at se mange angreb i den kommende tid - og mange forsøg på at narre medarbejdere. Det er en frygt, som vi ikke er ene om at have.

Derfor opfordrer vi jer alle til at tænke jer godt om og sikre, at jeres IT-systemer er bedst muligt sikrede i denne tid. Vi hjælper gerne - og er allerede i gang med at hjælpe mange.

De gode muligheder er dog mange

Nu skal det ikke kun handle om farerne - for man skal udnytte situationen til at lære at bruge IT bedre. Det er en fantastisk mulighed.

  • Har alle ansatte god mulighed for at arbejde hjemmefra? Hvis ikke, så tag fat i os og få det etableret - på en sikker måde.
  • Har I mulighed for at holde fællesmøder eller videomøder - og kan I dele skærm, tavle mv? Hvis ikke, så tag fat i os og få det etableret (de fleste af jer vil allerede nu have muligheden for det, men ved det måske bare ikke).
  • Har I mulighed for alle at hjælpe med at tage telefonerne - og kan I stille om mellem hinanden? Det kan også ret let klares.

Tiden er knap ... det ved vi

Vi har meget at lave for tiden - det anerkender vi. Men vi arbejder bare det mere for at nå det. Vi vil gerne kunne hjælpe jer alle, så I kan komme videre og reducere effekten af den svære situation vi er i.

 

© 2017 Datalogik, Alle rettigheder forbeholdt