NAV - opgradering?

At opgradere - eller ikke at opgradere

Ny eller ældre version

Rigtigt mange virksomheder benytter ikke den nyeste version af deres økonomisystem. Det gælder også for dem, som bruger Navision.

Årsager kan være mange, men vi har listet nogle af dem her:
  • Det er for dyrt at købe en ny licens
  • Opgraderingen tager tid og er dyr
  • Vi mister funktionalitet
  • Vi ved hvad vi har - og er tilfredse
Hos Datalogik forstår vi dem alle - og også de fleste andre, som vi møder rundt omkring. Men lad os alligevel lige kigge nærmere på dem.

For dyrt at købe ny licens

I dag skal man have en opgraderingslicens - sådan er reglerne pr. 1. marts 2010. Uden sådan en opgraderingsaftale, så bliver ens licens værdiløs efter nogle år - og så kan man ikke en gang få en ekstra brugeradgang.
Når man nu er nød til at have opgraderingslicensen - så synes vi det er værd at overveje, om man så ikke også skal bruge den.

Opgradering tager tid og er dyr

I sig selv er opgraderingen ikke det store arbejde. Det som kan tage tid er at få alle ens store eller små tilretninger med over. Men er du fast Navisionkunde hos Datalogik, så kan du få opgraderingsarbejde med ind i din årlige licensudgift. Det er både billigt og trygt.
Er du ikke fast Navisionkunde hos Datalogik, så skal du ikke snydes: Du får en fast og lav pris for opgraderingen.

Vi mister funktionalitet

Det gør man faktisk ikke. Kun hvis man vælger at smide nogle af sine tilretninger ud - og det gør man vel kun, hvis man ikke bruger dem mere.
Tværtimod får du faktisk en del nyt, når du opdaterer. Der er altid ny funktionalitet med - og det er meget tit noget, der kan have stor værdi i din hverdag.

Vi ved hvad vi har - og er tilfredse

Man har en fungerende løsning - hvorfor så gøre noget ved det?
Man er bare nød til at indse, at man ikke for evigt kan blive ved at med at køre på den gamle version. Har du f.eks. funktionalitet til at skifte valuta, hvis vi en dag skal overgå til Euro?
Integration til banken kræver også en version, som ikke er alt for gammel.
Selvom du ved, hvad du har - så ved du også, hvad du ikke har: Har du integration med Outlook? Har du elektroniske fakturaer? Kan du faxe direkte fra Navision?
Kravene både inde og udefra ændrer sig - og derfor må dit økonomisystem også følge med.

 

Hvornår skal man IKKE opdatere

Man skal ikke altid opdatere. Hvis du er afhængig af tilretninger, som ikke kan flyttes til nyeste version, så kræver det nogen ekstra omtanke.
Desuden så er det sund fornuft ikke at skifte til den nyeste dagen efter den er kommet ud. Du kan lige så godt lade nogle andre om at finde børnesygdommene - og det tager gerne 1-2 måneder.

© 2017 Datalogik, Alle rettigheder forbeholdt