Nyhedspost - Dec 14, 2016

Image

Der florerer for tiden en e-mail, som foregiver at være fra Apple.

Den går ud på, at dit Apple ID er ved at blive slettet, hvis du ikke verificerer det. Mailen er på engelsk, men det site, som du kommer ind på, er ret fint dansk, og det ligner Apple's eget til forveksling. Det er således nemt at blive narret.

Men du skal selvfølgelig ikke taste din kode, som de kriminelle her beder dig om. Dit Apple ID vil blive misbrugt, og det kan være ret alvorligt. F.eks. kan de misbruge din identitet og dit kreditkort.

Dette er et godt eksempel på, at disse phising mails bliver bedre og bedre - også på dansk. Du kan dog stadig se efter visse faresignaler - f.eks. er linket ikke til Apples eget domæne (apple.com eller icloud.com). Det er et stærkt tegn.
Herudover kan du se, at linket ikke er til en krypteret side - dvs. der står ikke https. Det er også et godt tegn, men bare fordi der står https kan du dog ikke være sikker på, at det er ægte.
Endeligt er selve mailen lidt sær - hvorfor skulle de slette dit ID? Og når der er en trussel om omgående handling, så skal du være mistænksom, for det er ofte en del af det psykologiske spil, at du skal presses til at handle hurtigt - eller rettere: ikke have tid til at undersøge eller tænke dig godt om.

 

Mailen ser sådan her ud:

Your Apple ID [din email] is about to be removed from iCloud and all Apple services.

 

Apple Account: [din email]

Helpdesk Reference: [et langt nummer]

To comply with mandatory EU legislation and to confirm your identity, we need to fully verify your Apple ID. In most cases we can do this electronically without you having to visit an Apple Store as long as all the information you have provided is correct. To complete this online please continue to login below.

http://authorizeaccounts.org/secureapple/?email=[din email]

--

Sincerely,

iCloud ID

Customer ID: [et nummer]

© 2017 Datalogik, Alle rettigheder forbeholdt