IP Telefoni ?

Hvis du ikke bruger IP telefoni, så taber du penge - hver dag.

IP Telefoni - hvad er det

De fleste af os kender eller har hørt om Skype og dét, at man kan tale over Internettet. Mange opfatter det også som værende noget, man bruger privat og ikke professionelt. Prisen er lav - nogle gange er det helt gratis - og det bør man jo altid vogte sig lidt for, for vi ved jo også godt, at få ting er gratis, når det kommer til stykket.

For så vidt er den skepsis sund, og det er da også relevant, når det gælder systemer som f.eks. Skype, som kræver software på din computer (og helst også hos den, du vil ringe til). Men lad os for en stund glemme Skype - det er nemlig ikke rigtig Internettelefoni, men et program, som er beregnet til private mennesker - og til at ringe billigt til familie og venner i udlandet.

Rigtig internettelefoni

Rigtig internettelefoni er en standard, der har eksisteret i over 10 år. Det er den teknologi, som står til at afløse de gamle analoge linjer og de knap så gamle ISDN-linjer.

Sagen er nemlig, at telefoni er urimeligt dyrt. Når man taler sammen, så er den reelle omkostning for teleselskaberne pr. minut jo faktisk nul. Tilmed er omkostningerne i virkeligheden ikke højere ved at ringe langt, som ved at ringe kort.

Hvorfor er traditionel telefoni så dyr

Telefoni er dyrt fordi konkurrencen reelt er sat ud af kraft. Vi har været afhængige af de kobberlinjer, som teleselskaberne har gravet ned - og fordi vi ikke kommer ud over at skulle anvende de linjer, så har man kunne sætte prisen (næsten) som man ville.

IP telefoni benytter Internettet til at bære trafikken - og her er priserne ganske anderledes.

© 2017 Datalogik, Alle rettigheder forbeholdt